Tante Lillas Kogeskole #3

23. december, 2006

Der er gået meget lang tid siden sidst, men nu tror jeg vi er ved at være klar til runde tre.

Ikke én, ikke to men hele tre ingredienser indeholder dagens måltid, som egentlig er en slags videreudvikling af et tidligere måltid, nemlig Ostemad.

Inspirationen til opskriften har jeg hentet hos mine to fine venner Rasmus og Plok. Det er faktisk flere år siden de foreslog mig at lave dette måltid, men på det tidspunkt var jeg slet ikke klar. Helt klar bliver man muligvis aldrig til en opskrift af denne type, men på et eller andet tidspunkt må man bare kaste sig ud i det. Og jeg mener, at det er ved at være tid.

Dagens måltid hedder Ostemad med fisk. Jeg synes selv det passer godt til årstiden.

Et langt stykke af vejen ligner opskriften ikke overraskende den fra Tante Lillas Kogeskole #2. Også denne gang har jeg valgt at bruge brød af mærket Toast og ost af mærket Jogging.

ostefisk1.jpg

Andre mærker kan muligvis benyttes, men her er det vigtigt at huske på, at gode råvarer betyder alt.

Se hvordan måltidet Ostemad tilberedes her.

ostefisk21.jpg

Godt. Så kommer vi til det svære. Og nu vil I forstå, hvorfor det var nødvendigt at vente så længe med denne opskrift.

Vi skal bruge ovn.

Jeg ved det kan virke skræmmende, men på mange måder minder den faktisk om brødrister – bare med flere knapper. Og mere plads. Og plader.

Men én ting ad gangen.

Først tages fisken ud af fryseren. Man skal bruge den slags fisk, der hedder Fiskepinde. Til én person skal man bruge én fiskepind.

ostefisk3.jpg

Pinden lægges i et ildfast fad. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt fadet er ildfast, kan man prøve at spørge nogen.

ostefisk5.jpg

Så bliver det en smule kompliceret, idet vi skal til at bruge knapperne. Før man giver sig i kast med dem, er det vigtigt at gøre sig klart, at der ingen logik er bag ikonerne – så prøv ikke at gennemskue dem, det skaber kun frustration. Temperaturen skal være 200 grader, og så skal man vælge det ikon, der ligner en blomst i en køjeseng (jeg sagde det jo).

ostefisk4.jpg

Fadet sættes i ovnen.

ostefisk6.jpg

Og så venter man.

ostefisk7.jpg

På pakken står der muligvis et antal minutter, men hvis man nu ikke får sat et æggeur, fordi man ikke kan finde det og først for sent kommer i tanke om, at der rent faktisk er ét indbygget i komfuret men på det tidspunkt har mistet tidsfornemmelsen, så kan man godt regne med at pinden er færdig, når der lugter af fisk.

Når fisken skal ud af ovnen, er sikkerheden utrolig vigtig. Fadet er nu varmt, og derfor anvendes en grydelap. Således:

ostefisk8.jpg

For at transportere fisken fra fadet og til tallerkenen kan man benytte en spatel. Den ser sådan ud:

ostefisk9.jpg

Og så er retten faktisk færdig:

ostefisk10.jpg

I anledning af julen kan man pynte med noget rødt.
For eksempel en tomat.

ostefisk11.jpg

Velbekomme.
Og glædelig jul.

Fortsættelsen:
Kogeskole #4
Kogeskole #5

15 kommentarer til " Tante Lillas Kogeskole #3 "

  1. plok:

    Kan man købe Fiskepinde i mindre pakker? Jeg er lidt bekymret for holdbarheden (det er jo stort set friskfanget fisk) – og jeg får aldrig spist 15! Personligt overvejer jeg at bruge helikopter fremfor blomst i køjeseng, men det er nok mest fordi jeg har brugt den til pizza tidligere – og tør jeg tilføje – med stor succes. Til sidst vil jeg spørge om du kender et godt sted at købe tomater? Din ser nemlig usædvanlig rød ud. Jeg kipper med flaget for den gode opskrift! Uhm, det er rigtig vintermad!

    23. december, 2006 kl. 20:40

  2. Morten:

    Tak Trine.

    Jeg ved ikke hvordan det ellers skulle være blevet jul.

    @plok: Helikopter i køjesengen?

    23. december, 2006 kl. 21:33

  3. Rasmus:

    Plok : Til sommer, når jeg kommer hjem, kan vi evt. dele en pakke.

    Trine : Tusind tak for ENDELIG at dele denne sagnomspundne opskrift med os. Nu mangler vi bare én ting: Hvordan smager den?

    23. december, 2006 kl. 22:50

  4. visitsen:

    øv… jeg kan ikke lide fisk… og heller ikke altid tomat… tror jeg snupper ostemaden rå

    24. december, 2006 kl. 00:22

  5. Ole..:

    Altså Trine.. Til næste blogpost må du lave en udførlig gennemgang af de der knapikoner…
    Jeg har hverken blomst i køjeseng eller helikopter, kun lighedstegn, blomst (uden køjeseng), noget der ligner en grotte med stalagmitter og så en grotte med både stalagmitter og stalaktitter

    24. december, 2006 kl. 22:19

  6. trinetrine:

    plok: Jeg synes det er fint, hvis du kan dele med Rasmus.

    Mht. tomaterne … der skal du nok til Nørrebro. Tror det må være noget med klimaet.

    Morten: Velbekoms :)

    Rasmus: Det var simpelthen så uheldigt. Jeg skulle lige til at tage en bid, da der kom en ugle flyvende og snuppede maden lige ud af hånden på mig …

    visitsen: Jeg har fået utrolig mange positive tilbagemeldinger på Ostemad Classic, så det er bestemt ingen skam.

    Ole: Ingen blomst i køjeseng!? Jeg tror din ovn må være i stykker. En ordnelig ikon-gennemgang kræver research – jeg vender tilbage i det nye år.

    25. december, 2006 kl. 14:19

  7. cyclone bill:

    Jeg ved godt jeg er alt for sent ude her – men det var helt fantastisk. Tak for opskriften!

    04. januar, 2007 kl. 15:44

  8. trinetrine:

    bill: Det er jo det smukke ved denne opskrift; den er tidløs.

    04. januar, 2007 kl. 18:52

  9. Videoschlag: Boller i karry | oschlag.dk - ham med huen:

    [...] Hvem har ikke i en snæver vending lige kigget forbi og afluret Tantens greb på for eksempel en god ostemad?! [...]

    01. september, 2007 kl. 15:56

  10. BlogMagasinet » Blog Archive » BlogMagasinet #8:

    [...] Det handler om madblogs i den ottende udgave af BlogMagasinet. Jeg samler op på strikkepodcasten og hvordan den blev modtaget, inden vi kommer videre til de tre glimrende madblogs Spis Ordenligt (jeg nævner specifikt posten om ribslikør) og New Yorker by Heart er begge to opskriftsbaserede men har en vidt forskellig stil. Madkultur er en lidt bredere madblog som fokuserer på den gastronomiske tilstand i Danmark. Og endelig må jeg ikke glemme Tantens Kogekone og den fabelagtige opskrift på ostemadder. [...]

    04. september, 2007 kl. 10:14

  11. trinetrine.dk» Blog Archive » Tante Lillas Kogeskole #1:

    [...] Fortsættelsen: Kogeskole #2 Kogeskole #3 Kogeskole #4 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed. RSS 2.0 [...]

    04. september, 2007 kl. 11:35

  12. trinetrine.dk» Blog Archive » Tante Lillas Kogeskole #2:

    [...] Fortsættelsen: Kogeskole #3 Kogeskole #4 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed. RSS 2.0 [...]

    04. september, 2007 kl. 11:36

  13. Ekstra stram inspiration. « Rasdollars:

    [...] http://trinetrine.dk/2006/12/23/tante-lillas-kogeskole-3/ [...]

    08. november, 2007 kl. 17:09

  14. Mogens:

    hej jeg er en ny mand og jeg kan ikke finde Jespeere

    23. marts, 2013 kl. 23:37

  15. trinetrine.dk» Blog Archive » Tante Lillas Kogeskole #6:

    [...] december, 2013 Tante Lillas Kogeskole #1: Sovs Tante Lillas Kogeskole #2: Ostemad Tante Lillas Kogeskole #3: Ostemad med fisk Tante Lillas Kogeskole #4: Frikadeller Tante Lillas Kogeskole #5: [...]

    15. december, 2013 kl. 20:29

Sig noget