Tante Lillas Kogeskole #2

22. februar, 2006

Der er gået lidt tid, og jeg tror vi er ved at være klar til endnu en runde. Denne gang bliver det en anelse mere kompliceret, idet dagens opskrift indeholder mere end én ingrediens. To. Indeholder den. Men no worries, igen vil der være både billeder og pædagogik.

Måltidet vi skal tilberede hedder ostemad.

ostemad1_thumb.jpg
Det første man skal bruge er brød. Det kan næsten være al slags brød, sålænge det er skiveskåret. Man kan godt bruge uskåret brød, men det er slet slet ikke noget man skal give sig i kast med, med mindre man er meget erfaren i et køkken.

ostemad2_thumb.jpg
Ingrediens nummer to er ost. Også her er det vigtigt, at det er skiveskåret. Osten kan hedde “Jogging”. For så bliver man tynd samtidig med, at man spiser. Men den kan også hedde noget andet.

ostemad3_thumb.jpg
Man åbner posen med brød og tager et stykke ud.

ostemad4_thumb.jpg
Så kommer mekanikken ind i billedet. En brødrister, skal man bruge.

ostemad5_thumb.jpg
Brødet lægges ned i brødristeren.

ostemad6_thumb.jpg
Og der tændes. Man kan godt indstille timeren, men erfaringen fortæller mig, at de kun har sat tal på for at snyde folk. 3 den ene dag svarer sjældent til 3 den næste. Så det sikreste er at holde øje og hive brødet ud lige et par sekunder før røgalarmen går igang. Det kræver træning, og man skal ikke regne med at det lykkes de første mange gange.

ostemad7_thumb.jpg
Når brødet er gyldent lægges det på en tallerken.

ostemad8_thumb.jpg
Osten placeres forsigtigt på brødet.

ostemad9_thumb.jpg
Voila, ostemad!

Der er mange muligheder for at udvide opskriften med flere ingredienser. Fx med forskellige slags grøntsager. Jeg har også engang fået en udvidet opskrift indeholdende en hemmelig ingrediens af mine fine venner, Rasmus og Plok, men det kan klart anbefales, at man bliver fortrolig med de grundlæggende ingredienser, før man begynder at eksperimentere, så den vil jeg vente lidt med at offentliggøre.

ostemad10_thumb.jpg
Som en lille forsmag på hvordan en udvidet opskrift kunne se ud, har jeg dog valgt at slutte at med et billede af ostemad med tomat.

Velbekomme.

Fortsættelsen:
Kogeskole #3
Kogeskole #4
Kogeskole #5

7 kommentarer til " Tante Lillas Kogeskole #2 "

 1. Rasmus:

  Jeg ruller mig på gulvet i latterkramper til min røv falder af … løst oversat. Fint ekstra indslag med cherrytomaten, selv om det jo nærmest er på grænsen til gourmet.

  22. februar, 2006 kl. 20:32

 2. Anita:

  *LOOOL* jeg elsker når du laver de dér stunts. Du er sgu go´ Tante :-D

  22. februar, 2006 kl. 20:55

 3. plok:

  Jeg kan lige tilføje, at selvom man har en anden type brødrister, så kan man alligevel godt lave ostemad.

  Måske er det en idé at lave en oversigt over forretninger, der sælger specialingredienser som f.eks. tomater?

  22. februar, 2006 kl. 21:05

 4. tante lilla:

  Det er en fremragende idé, plok.

  Nu bor jeg på Nørrebro, men det er jo ikke alle, der er så heldige at have butikker med eksotisk varesortiment lige om hjørnet.

  22. februar, 2006 kl. 21:29

 5. Massimo:

  Hahaha! En fremragende variant af “Jeg har for meget tid!” Må jeg i den forbindelse anbefale ‘ostemad med agurk’? Kunne blive et fantastisk billede…

  24. februar, 2006 kl. 13:30

 6. Mathilde:

  Fnis, jeg kender et par stykker der kunne have gavn af en kogebog hvis du finder på at udgive en, men kun hvis du også laver et par kapitler om at rydde op og vaske op…

  25. februar, 2006 kl. 23:55

 7. AnetQ:

  Tak fordi du endnu en gang lærer mig en ny ret – hvis du bliver ved på denne måde, bliver jeg jo totalt gourmetkok før eller siden!

  27. februar, 2006 kl. 02:33

Sig noget