Julesylte

23. december, 2008

Godt. To hurtige spørgsmål.

Julemiddagen.

Man har sit kød (steg, and, whatev’s), man har sine kartofler (brune + hvide), man har sin rødkål, rødbeder, sovs og måske også noget sveskeæbleværk.

Og så har man sit … solbærsyltetøj. No?

1. Spiser I solbærsyltetøj til julemaden?
2. Hvis ja, hvor i landet stammer den syltetøjsansvarlige fra?

12 kommentarer til " Julesylte "

  1. Belle Blues:

    Er det ikke ribsgélé, der er standarden? Tror jeg, vi plejer.

    23. december, 2008 kl. 21:44

  2. Tore:

    Hvis jeg var dig, ville jeg spørge eksperten over dem alle

    Men det er så bare mig.

    23. december, 2008 kl. 22:35

  3. Anna:

    Nix.

    De jeg kender der gør det er fra Jylland et sted.

    23. december, 2008 kl. 22:57

  4. visitsen:

    Nej – hvis man spiser noget så er det ribs … sjællænder af fødsel – men med midtjyske aner, og man gør det heller ikke i Randers … siger eksperten derfra

    24. december, 2008 kl. 12:13

  5. visitsen:

    og glædelig jul – med eller uden solbærsyltetøj

    24. december, 2008 kl. 12:24

  6. Randi:

    Det er helt misforstået. Det er selvfølgelig ribsgele der spises til de halve, bagte æbler (Storkøbenhavn).

    Solbærsyltetøj spiser man til friturestegt camenbert og har ikke noget med jul at gøre.

    24. december, 2008 kl. 12:43

  7. Niels MLP:

    Vi får halve æbler som lige er dyppet i kogende vand og derefter fyldt med en klump ribsgele. Ingen solbær overhovedet. 8330 Beder.

    25. december, 2008 kl. 00:27

  8. trinetrine:

    Hmm … ja … jeg havde godt nok en mistanke om noget med ribs. Men det er jo helt forkert.

    Jeg benyttede juleaften til at krydsforhøre min mormor. Solbærsyltetøj spiste man i Sønderjylland (i hvert fald engang i 1920′erne).

    Og så kan jeg i øvrigt godt fornemme, at det ikke er i dette forum, jeg skal forhøre mig om, hvorvidt der er andre familier, som har spist spaghetti og kødsovs med … solbærsyltetøj på toppen.

    25. december, 2008 kl. 18:17

  9. Anne:

    Østjylland her, og nej, solbærsyltetøj til julemaden lyder sært. Vi bruger så heller ikke ribs, men tyttebær. Men det skyldes måske en lille svensk forbindelse. Ligesom porsesnapsen til julefrokosten.

    25. december, 2008 kl. 19:38

  10. trinetrine:

    Anne: Sært .. svensk … tomato … tomarto ..

    25. december, 2008 kl. 20:35

  11. visitsen:

    Varm kærnemælkssuppe med rosiner og stegt flæsk har vi spist hos mig, da jeg var barn … men ikke spaghetti og kødsovs med solbærsyltetøj på toppen.

    Selvom min mor var storproducent af lige præcis solbærsyltetøj

    25. december, 2008 kl. 22:38

  12. trinetrine:

    visitsen: Hmm. Du får jo vores madvaner til at lyde helt normale.

    29. december, 2008 kl. 11:54

Sig noget