Personligt julekort fra Systemet

15. marts, 2008

Kraftigt inspireret af en drøm, jeg havde i nat, følger her en idé. Den handler om at sætte den enkelte borger i centrum og undgå upersonlige standardskrivelser.

Når man tænker på, hvilke oplysninger Systemet ligger inde med, ville det for eksempel være en smal sag for dem at flække en personlig julehilsen sammen. Det kunne være noget i retning af:

Kære Lars

Endnu et år er gået, og hvilket år!

Endelig blev du færdig med dit studie. 11 år er sørme også en slat, og de sidste år uden SU har ikke været sjove. Heldigvis fik du dig hurtigt et job, så nu begynder det at lysne. Skidt med at det ikke er inden for dit fagområde. Man kan ikke få det hele.

Og så blev det året, hvor dig og Tanja gik fra hinanden. Mon ikke det i virkeligheden var det bedste? Tanja er jo allerede flyttet sammen med ham Henrik, og nu ser det også ud til, at de skal have barn, så det skulle nok bare ikke være jer to.

Til gengæld har du fået den bil, du har drømt om så længe. Det er nok også nødvendigt med den afstand du har til jobbet – der er jo en bid vej til Falster. Men måske skulle du alligevel tage lidt tidligere af sted om morgenen – budgettet giver vist ikke plads til flere fartbøder.

Helbredsmæssigt har det været et godt år. Der har dog været lidt problemer med fodsvamp, og så er der jo de bronkier dér – du burde nok overveje at kvitte smøgerne.

Nå men Lars, vi har vedlagt din forskudsopgørelse og en rygestoppjece. Det må du godt lige kigge på ved lejlighed. Ellers vil vi bare ønske dig en god jul og et godt nytår. Vi er meget spændte på at se, hvad det nye år bringer for dig.

Knus Systemet

Ps: Der er lige flyttet en pige ind i nummer 14, 2.th. Vi kunne sagtens forestille os, at hun var noget for dig. Hun lider godt nok af astma, men kattene er jo alligevel ved at være gamle. Vi synes, du skal overveje det.

4 kommentarer til " Personligt julekort fra Systemet "

 1. Randi:

  Jeg spekulerer på hvilken drøm, der mon kan have affødet dette…

  15. marts, 2008 kl. 15:22

 2. trinetrine:

  Jeg kunne starte en blog alene til mine drømme.

  15. marts, 2008 kl. 15:40

 3. Morten:

  Av.

  Skræmmende som drøm, men ikke mindre skræmmende i virkeligheden.

  15. marts, 2008 kl. 20:59

 4. trinetrine:

  I know …

  16. marts, 2008 kl. 12:58

Sig noget