Min mormor

07. marts, 2008

I morgen er det Kvindernes Internationale Kampdag. Og min mormors fødselsdag.

Jeg tror aldrig helt, min mormor har forstået det der feminisme. Ikke at hun er imod det. I min mormors verden får folk vist mere eller mindre lov at gøre hvad de vil. Så længe der er kaffe kl. 14:30.

Men hun er sej. Min mormor. Der var aldrig nogen af de andres mormødre, der gad at spille badminton i haven eller bygge huler under spisebordet. Der var heller ikke nogen af de andres mormødre, der konsekvent løb op af alle trapper eller blev oppe hele natten for at se boksning i fjernsynet.

Min morfar udtalte engang: “Hun er kemisk renset for logisk sans”, og det er faktisk en temmelig præcis beskrivelse. Hun kan være ualmindelig svær at følge; hendes retningsbeskrivelser er mildest talt uforståelige, og i løbet af en samtale kan hun springe mellem fem forskellige emner på mindre end 20 sekunder.

Hun snakker stadig om gamle mennesker som “de andre”. I morgen bliver hun 88. Ofte har hun mere energi end mig. Det er muligt, at kvindekampen er gået hen over hovedet på hende, men hun er en af de mest benhårde kvinder, jeg kender.

Og i morgen skal vi have kaffe kl. 14:30.

2 kommentarer til " Min mormor "

  1. regitze:

    vil du hilse hende fra en ukendt beundrerske og ønske tillykke.

    08. marts, 2008 kl. 00:29

  2. trinetrine:

    Det vil jeg i hvert fald, regitze :)

    08. marts, 2008 kl. 11:32

Sig noget