Overvågningssamfundet en realitet?

27. juli, 2004

Mænd i overalls har af uvisse grunde gravet fortorvet på min vej op. Intet usædvanligt i det. Det sker hver dag, landet over, uden årsag. De samme mænd har i to dage siddet i en kassevogn med nedrullede vinduer og spist smørrebrød, tilsyneladende uden nogen decideret plan med det opgravede fortorv. Heller ingen nyhedsværdi at hente der. Mænd i overalls kan lide smørrebrødsmadder – og de kan lide at sidde, ofte i ugevis.

Da jeg for tredje gang idag passerer bilen, slår en fæl tanke mig dog. Hvad nu hvis der ligger en skjult agenda bag hele scenariet? Hvad nu hvis disse mænd i virkeligheden har andre og større mål end at bøvse højlydt, tømme askebægeret ud af vinduet og råbe ”Hey dame!” efter alle forbipasserende hunkønsvæsener?

Tænk over det … hvor smart ville det ikke være. Vi er gennem årtier blevet lullet ind i en stiltiende accept af, at alt, hvad der har med mænd i overalls og kassebiler at gøre, ingen mening giver. Det virker fuldkommen normalt og på ingen måde alarmerende, at de hele dagen sidder uden synlige mål med deres sidden.

Skulle man realisere overvågningssamfundet, ville det næsten være tåbeligt at investere i dyre tekniske systemer, når man nu har disse uudnyttede ressourcer lige ved hånden. Et nationalt – ja, internationalt – netværk af observatører til at registrere alt, hvad man måtte ønske at registrere. De sidder der alligevel. Folk er tilsyneladende trygge ved deres tilstedeværelse. Det er jo næsten for oplagt.

Ja, jeg synes da lige jeg ville nævne det …

5 kommentarer til " Overvågningssamfundet en realitet? "

  1. Torben Sangild:

    De har også et andet formål: at få uskyldige folk op tidligt om morgenen. Derfor larmer de som sindssyge kl. 7 til 9, hvorefter de har frokostpause indtil de skal hjem.

    27. juli, 2004 kl. 18:02

  2. neurox:

    Jeg har haft dem gående i tre dage nu. De siger de reparerer vejen. Det skal åbenbart foregå med intens larm fra kl. 7 til kl. 20. Hjemmearbejde virker knapt så tiltrækkende nu.

    28. juli, 2004 kl. 00:39

  3. tante lilla:

    Her er jeg så – tilsyneladende – heldig. De ser ikke ud til at have nogle planer om at fortsætte arbejdet de næste mange dage. Tror bare de starter frokostpausen kl. 7.

    28. juli, 2004 kl. 10:53

  4. tante lilla:

    Den trækker jeg lige tilbage. Her kl. lidt i tre slutter frokostpausen tilsyneladende. Huset ryster!!!

    28. juli, 2004 kl. 14:56

  5. katja:

    Hej mit navn er Katja Sara Hansen. ville hører om det var muligt at få noget af vide om overvågning i vores samfund. hvis det kunne lade sig gører.

    Med Venlig Hilsen

    Katja Sara Hansen

    15. marts, 2005 kl. 10:08

Sig noget